Pita sa tikvicama
Uzeti tikvicu veliku ko dijete, malo brašna, masti i soli. Peći sve u šporetu na drva koji vas ne sluša. I evo super ručka, a bome i večere.
U početku smo pravili ovu pitu po recepu iz knjige Dr. Oetker "Tajna je u imenu", i bila je super. S vremenom smo promijenili recept, pa je to sad neka druga pita, s više naglaska na tikvicama, ali isto super. Mislim, još je i bolja.
Kažem mi, a ustvari mislim moja seka. Ona je promijenila recept i sama napravila pitu, ja sam samo narezala tikvice i šunku i oprala dio suđa.
SASTOJCI
tijesto:
oko 900 g
brašna,
žličica soli,
dignuti kvasac,
kvasac:
1/4 svježeg kvasca,
malo šećera,
malo brašna,
nadjev:
3 - 4 jaja (stavili smo 4 jer su jako mala),
oko 75 g
naribanog sira,
nekoliko šnjita šunke (narezanih na kockice),
2 žličice soli,
žličica bibera,
PRIPREMA
Umutiti kvasac s vodom, šećerom i brašnom i ostaviti na toplom da se diže.
Umijesiti tijesto i ostaviti da se diže 1 sat.
Odvojiti 2/3 tijesta (ne premjesivati) i razvaljati. Staviti tijesto u veliki , namašteni i pobrašleniti protvan, sve do rubova.
Sve sastojke za nadjev pomiješati i staviti na tijesto. Preostalo tijesto razvaljati, izrezati na trake i poslagati po nadjevu.
Peći na
Ostaviti da se malo ohladi i jesti sa nekom salatom. Mi smo jeli salatu od krastavaca, paprike i luka, koju je napravila moja mama.
Primjedbe
Objavi komentar